Perfectly Imperfect //
Disclaimer
Short Profile
Dashboard +Follow

The site welcomes colorful and bright people! but if you are RIPPERS! , SPAMMERS or HATERS , i will kick you out of my site! other than that... feel free to roam around!

Extras
Hot Clicks





Tagboard
Talk To Me


Followers
Be My Friends

Instagram
My Other Site

Credits
Big Claps

Template is 100% made by Fazeera Kahar
All rights reserved ® Fazeera Kahar 2011-2013.
Best view in Google Chrome


posted on Thursday, June 2, 2011 | Add comment [0]


Cute cursors ? yang mane tu eak ? :)
Heheh . takpe2 sini faz tunjuk yang mane eah . oke2 . kalau korang pegi kat memane blog, korang mesti ade perasan diorang gune arrow yang comel kan ? kadang2 arrow diorang tu ade yang gambar smiley, ade yang gune gambar lollipop, macam faz , dulu ade jugakkk gune cursor camtu . disebabkan dah bosan . faz tukar . heheh :)

Kali ni faz nak ajar cemane nak wat cursors cecomel camtu ea .
Ikut step nih .

1. Korunk gi cari code cursor yang korunk suka ;) nak thu cari kt mana ?
Cecube korang cari kat link bawah nih . ade jugakk .
>> SINI KOTT <<

*Peringatan ! Yang "Animated" tu cume untuk yang gune Internet Explorer ok :)

2. Dah jumpa ? Korang copy URL Code Cursor tuh  ! ;)


( tekan ctrl + C serentak utk copy . senang je )
 *Then , korang PASTE
URL tuh , kat dalam kod bawah ni ;)






<style>body {cursor:url(URL ICON), url(URL ICON), auto;} </style>
<a href="LINK BLOG KORANG" target=_blank><div style="height: 50px; width: 50px; position: absolute; top: 0px; left: 0px;"> </div></a>





*Warna Merah , korang letak URL code cursor yang korang dah copy tadi oke .?
*Warna
Kuning , korang letak Url Blog korang (copy kat hompage blog korang taw) ;)


3. Then , pegi kat Dashboard > Design > Add Gadget > Html/JavaScript

4. Paste Code tadi kat ruangan Html/JavaScript tu ok ?

5. Save. Siap dah . ^_^

Senangkan .? :)
( law jadi gitaw ok ^^ )



Post a Comment