Perfectly Imperfect //
Disclaimer
Short Profile
Dashboard +Follow

The site welcomes colorful and bright people! but if you are RIPPERS! , SPAMMERS or HATERS , i will kick you out of my site! other than that... feel free to roam around!

Extras
Hot Clicks





Tagboard
Talk To Me


Followers
Be My Friends

Instagram
My Other Site

Credits
Big Claps

Template is 100% made by Fazeera Kahar
All rights reserved ® Fazeera Kahar 2011-2013.
Best view in Google Chrome


posted on Friday, September 23, 2011 | Add comment [2]


parappa pappa ~ i'm loven it .
heheh . intro sememangnye takde kena mengena dgn entry faz kali ni .
entry pasal ape ye tuu ? tuto lagi kahh ? 
yess darl ! i nak buat tuto lagi lagi dan lagi tanpa henti dan rasenye macam 
tak mau berhenti . hikhik . kali ni faz nak ajar korang-korang kat luar sane tu
utk protect belog or stuff2 korang daripada anasir2 busukk lagi berbau bangkai yang
memudaratkan kat luar tu . almaklumlah manusia sekarang .
suka ciplak harta dan bikin panass orang lain . better korang register ni cepat2 !


meyh faz ajar .

1. korang login kat SINI
2. isi je ape yang diorang nak oke .



3. dah isi ? klik pulakk kat PROTECT tu . nanti ade lah keluar makhluk yang
lebih kurang bentuknye macam ni :



4. oke . sekarang korang login email korang utk activekan account ni .
( nanti korang akan dapat satu link . klik je kat link tu nanti ye )
akan keluar pulakk page yang ade macam ni :


5 . klik pulakk kat protect my creation tu ye .
6. then korang pilih kat benda2 yang korang nak protectkan . faz sarankan korang
protect web page korang . tu lagi afdhal ~ heheh



7. sekarang korang masukkan pulakk url blog korang . ( ni bagi korang yang nak protect 
web page . yang lain2 tu korang follow je ape yang die nak k )



8. then korang akan diregisterkan secara automatik . nanti die ade bagi code .
korang copy code tu tau !



9. sekarang korang login blog korang . macam biaselah .
Dashboard > Design > Page element > Add gadget > Html/javascript
10 . paste code tu kat ruangan Html/javascript tu oke .


= DONE ! =


nota kaki : Maap ler tuto ni panjang sikit . sabar je lahh ~ hehe 






Blogger FizaFizz said...

syg..kalau nak protect page blog kita kan..means nk protect org dari buat apa?? ;)

 
Blogger FazeeraKahar said...

@FizaFizz faz tak sure . tapi yang faz tau account ni boleh pastikan segala file or benda2 dalam blog ni selamat .

 

Post a Comment