Perfectly Imperfect //
Disclaimer
Short Profile
Dashboard +Follow

The site welcomes colorful and bright people! but if you are RIPPERS! , SPAMMERS or HATERS , i will kick you out of my site! other than that... feel free to roam around!

Extras
Hot Clicks





Tagboard
Talk To Me


Followers
Be My Friends

Instagram
My Other Site

Credits
Big Claps

Template is 100% made by Fazeera Kahar
All rights reserved ® Fazeera Kahar 2011-2013.
Best view in Google Chrome


posted on Wednesday, January 4, 2012 | Add comment [0]



aloha ! lama banget ngak ketemu sama kalian ya ?
agaga ~ bicaranya kayak indonesia gituu nyahh :D
haha . pengaruh sinetron la nii . dahdah . berhenti drp terus mengarut zombi2 semua .
hari ni faz nak ajar buat blockquote bershadow . cantik ? menarik ? tertarik ? kaumemangthebomb!

heh ! ngarut lagi nyahh ni oii :P


1. Dashboard > Template > Edit HTML

2. cari code blockquote korang sebelum ni . biasanya code nye macam ni la bentuknya 


blockquote {


3. oki dokie . ada jumpa itu coding ? ada kemungkinan code tu tak sama sbb blogskin ni lain-lain . 
    kalau jumpa , tolong delete anak2 code blockquote korang tu ye 

4. sekarang , copy then paste code yang faz bagi ni kat bawah code blockquote {


background:url(URL BACKGROUND);
border:2px solid #000000;
-webkit-transition-duration: 3s;
padding: 12px;
margin: 2px 2px;
color: #000000;
-webkit-border-radius: 10px;
-moz-border-radius: 10px;
}
blockquote:hover {
-moz-box-shadow: 0 0 5px 5px #FF6699;
-webkit-box-shadow: 0 0 5px 5px #FF6699;
box-shadow: 0 0 5px 5px #FF6699;
color:#000000;
font-size:11px;
padding:11px;
}


5. sekarang korang tinggal tukar yang ni 
    ABC : url background for blockquote
    ABC : colour for border
    ABC : colour for shadow

6. colour tu korang boleh cari kat sini 

7. siap ? cuba preview then save :)




Post a Comment