Perfectly Imperfect //
Disclaimer
Short Profile
Dashboard +Follow

The site welcomes colorful and bright people! but if you are RIPPERS! , SPAMMERS or HATERS , i will kick you out of my site! other than that... feel free to roam around!

Extras
Hot Clicks





Tagboard
Talk To Me


Followers
Be My Friends

Instagram
My Other Site

Credits
Big Claps

Template is 100% made by Fazeera Kahar
All rights reserved ® Fazeera Kahar 2011-2013.
Best view in Google Chrome


posted on Sunday, September 25, 2011 | Add comment [0]



spoiler button


oke . dah tau kan ape tu spoiler button ? nak buat ? jom!

1. Dashboard > Design > Page element > Add gadget > Html/javascript
2. copy coding bawah ni ye sayang~


<div><div style="margin: 5px;">
<div style="margin-bottom: 2px;" class="bigfont"><input style="margin: 0px; padding: 0px; width: 95px; " value="
Show" onclick="if (this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName('div')[1].getElementsByTagName('div')[0].style.display != '') { this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName('div')[1].getElementsByTagName('div')[0].style.display = ''; this.innerText = ''; this.value = 'Hide'; } else { this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName('div')[1].getElementsByTagName('div')[0].style.display = 'none'; this.innerText = ''; this.value = 'Show'; }" type="button"/>
</div>
<div style="border: 0px inset ; margin: 0px; padding: 6px;" class="alt2">
<div style="display: none;">
MASUKKAN AYAT ANDA DISINI

</div></div></div></div>

3. oke . sekarang tukar yang kale MERAH tu dengan perkataan korang
( fungsi sebelum spoiler di buka )
4. then tukar pulakk yang kale HIJAU tu dengan perkataan korang
( untuk fungsi selepas di buka )
5. Masukkan pulak ayat/gambar/gadget yang korang nak dekat kale BIRU k ?

* oke . untuk korang yang nak letak link dalam tu , ikut step ni :

1. korang highlighted kan perkataan yang korang nak link-kan .
2. klik kat button createlink macam yang faz bulatkan kat bawah ni :

Klik untuk tumbesaran si manja
3. masukkan je link yang korang nak .
4. heheh . siap dahh . sonang joo~




Post a Comment