Perfectly Imperfect //
Disclaimer
Short Profile
Dashboard +Follow

The site welcomes colorful and bright people! but if you are RIPPERS! , SPAMMERS or HATERS , i will kick you out of my site! other than that... feel free to roam around!

Extras
Hot Clicks





Tagboard
Talk To Me


Followers
Be My Friends

Instagram
My Other Site

Credits
Big Claps

Template is 100% made by Fazeera Kahar
All rights reserved ® Fazeera Kahar 2011-2013.
Best view in Google Chrome


posted on Sunday, September 25, 2011 | Add comment [3]




hye peeps ! tuto kali ni request daripada adik Nadia Yusri .


Untuk POST TITLE

1. Dashboard > Design > Edit Html > Tick expand widget .
2. ctrl+F utk cari code h3.post-title { . kalau takde try cari code ni 
pulakk .post h3 {

3. oke . jumpa kan ?? haa ~ ade tak code yang lebih kurang macam ni

font: $(post.title.font);
4. ada kann ?? paste code ni kat bawah code atas ni . err . faham tak ? :)

font-family:"Times New Roman",Georgia,Serif;


5. tukar perkataan MERAH tu dengan nama font yang korang suka .



Untuk SIDEBAR TITLE

1. step nye same je dengan step atas ni .
2. yang bezanya korang kena cari code ni h2 {
3. kalau dah jumpa , cari pulakk code yang macam ni :


font: $(widget.title.font);

4. then paste je code yang faz bagi kat post title tu . code nye same je .
* jangan lupe tukar nama font tu k .






Blogger QUEENPINK said...

thanks for the info..

 
Blogger FazeeraKahar said...

@QUEENPINK welcome :)

 
Blogger cut.amir. said...

Tengs For tutor!

 

Post a Comment