Perfectly Imperfect //
Disclaimer
Short Profile
Dashboard +Follow

The site welcomes colorful and bright people! but if you are RIPPERS! , SPAMMERS or HATERS , i will kick you out of my site! other than that... feel free to roam around!

Extras
Hot Clicks





Tagboard
Talk To Me


Followers
Be My Friends

Instagram
My Other Site

Credits
Big Claps

Template is 100% made by Fazeera Kahar
All rights reserved ® Fazeera Kahar 2011-2013.
Best view in Google Chrome


posted on Sunday, February 5, 2012 | Add comment [7]


hello bonjour ! hari ni faz nak kongsi tuto lagi dgn korang . tuto kali ni utk hide page source korang drpd 
si copycats , copydogs dan segala bagai copycatters kat luar tu . tau tak page source tu ape ? tkn ctrl+u then 
keluar la segala bagai code2 blog korang kat situ . watch out ! ade copycats tgh ngintai page source korang . 
ngehehe ~


Blogskin / Classic template :

1. Dashboard > Template

2. cari code <html>

3. copy paste code ni kat bawah code <html>

<body oncontextmenu='return false;' onkeydown='return false;'>

Design template :

1. Dashboard > Design > Edit HTML

2.  cari code <body>

3. copy paste code ni kat bawah code <body>

<body oncontextmenu='return false;' onkeydown='return false;'>


4. sekarang korang dah boleh save . ce try tekan ctrl+U . kalau tak boleh then apa yang korang buat tadi
    tu menjadi lahh :)


credit : wawa



Blogger Niena Sofea said...

sis , mcm mana nk install blogskin kt blog ye ? niena tak tau la ..

 
Blogger FazeeraKahar said...

@Niena Sofea refer kat tutorial menggunakan blogskin :)

 
Blogger nur izzati said...

Dah lama cari tuto ni, btw Thanks sis..

 
Blogger nabila nice said...

jyeah ! thanks kak. tutorial ni berguna sgt ! btw,kita boleh tahu ke sape yg tgk page source kita tu?

 
Blogger NurShabrina said...

sys, sabrina takda code tu lah ?

 
Blogger Cutie Doll said...

To be honest, I clicked your page source. But my intention was not to copy your template, but just to test whether it works or not.

 
Blogger Cutie Doll said...

To be honest, I clicked your page source. But my intention was not to copy your template, but just to test whether this tutorial works or not.

I hope you'd not get angry. I was just testing okay?

 

Post a Comment