Perfectly Imperfect //
Disclaimer
Short Profile
Dashboard +Follow

The site welcomes colorful and bright people! but if you are RIPPERS! , SPAMMERS or HATERS , i will kick you out of my site! other than that... feel free to roam around!

Extras
Hot Clicks





Tagboard
Talk To Me


Followers
Be My Friends

Instagram
My Other Site

Credits
Big Claps

Template is 100% made by Fazeera Kahar
All rights reserved ® Fazeera Kahar 2011-2013.
Best view in Google Chrome


posted on Saturday, October 8, 2011 | Add comment [4]



hyepp ! :)
dah lame rase nye faz tak buat tuto enn ? heheh . rindu laks >.<
tuto kali ni faz baru je buat kat blog faz . haa !
kalau korang perasan body blog faz sebelum ni tade pape background enn ?
putehh jek . kali ni faz pakaikan die baju . kasi comell sikitt . hikhik

tapi tuto faz kali ni hanye utk korang yang gune simple template tau .
yang guna template lain tu maap taww . faz tak tau lahh . kalau faz dah tau nanti
faz kasi tau sama kolang eah ? :P

1. Dashboard > Design > Edit Html > Tick expand widget
2. ctrl+F utk cari code ni :

.main-inner {

3. jumpa enn ? oke . sekarang korang masukkan je code yang faz bagi ni kat
bawah code tadi . 

background : url(BACKGROUND IMAGE);

url background free faz bagi utk korang yang faz sayang :)


http://i1194.photobucket.com/albums/aa363/Fazeera_Kahar/backgroundbody3-1.png

http://i1194.photobucket.com/albums/aa363/Fazeera_Kahar/backgroundbody2-1.gif

http://i1194.photobucket.com/albums/aa363/Fazeera_Kahar/backgroundbody11.gif

 
p/s : tengok coding tu leklok oke ? tak faham tanye faz . faz cube tolong korang :)




Blogger Urfi Luthfurrahman said...

Thank's tuto :) nak amek background

 
Blogger FazeeraKahar said...

@Urfi Luthfurrahman oke . ur welcome :))

 
Blogger Jujul Zulaikha said...

thank u kak faz . :)

 
Blogger FazeeraKahar said...

u'r so welcome syg :D

 

Post a Comment