Perfectly Imperfect //
Disclaimer
Short Profile
Dashboard +Follow

The site welcomes colorful and bright people! but if you are RIPPERS! , SPAMMERS or HATERS , i will kick you out of my site! other than that... feel free to roam around!

Extras
Hot Clicks





Tagboard
Talk To Me


Followers
Be My Friends

Instagram
My Other Site

Credits
Big Claps

Template is 100% made by Fazeera Kahar
All rights reserved ® Fazeera Kahar 2011-2013.
Best view in Google Chrome


posted on Friday, October 21, 2011 | Add comment [0]



Hello u alls :D
weekend just begin . so faz berkesempatan lah nak hupdate belog yang
dah berdebu nihh :)

kali ni faz nak buat tuto . req daripada adik Farahim Rosli
faz nak ajar cara customize font supaya hasilnya akan jadi macam ni :


kalau korang perasan font yang faz buat kat atas ni ade kale putih sbg border 
huruf and shadow kat belakang huruf tu . faz buad guna photoscape je .
meyh sini faz ajar ye anak-anakss :D

1. bukak photoscape korang . klik kat Menu > New photo .
adjust korang punya size oke . background biar putih .


2. sekarang korang klik Object > Text

klik untuk tumbesaran si manja :) 
3. then korang refer kat pic bawah ni dulu .

klik untuk tumbesaran si manja :)
* tulis perkataan korang kat ruangan atas tu
* pilih jenis tulisan yang korang suka ( even warna sekalipun )
* untuk outline pulak , tick kat apply box . pilih warna yang korang nak ,
adjust pulak thickness line tu .
* oke . untuk shadow , korang tick kat apply box . pilih warna yang korang
nak . adjust X and Y yang faz dah kotakkan tu . 
( nanti dia akan preview secara automatik )

3. kalau dah puas hati , save je sayang :D


p/s : err . kalau tak faham tanye taw :)



Post a Comment