Perfectly Imperfect //
Disclaimer
Short Profile
Dashboard +Follow

The site welcomes colorful and bright people! but if you are RIPPERS! , SPAMMERS or HATERS , i will kick you out of my site! other than that... feel free to roam around!

Extras
Hot Clicks





Tagboard
Talk To Me


Followers
Be My Friends

Instagram
My Other Site

Credits
Big Claps

Template is 100% made by Fazeera Kahar
All rights reserved ® Fazeera Kahar 2011-2013.
Best view in Google Chrome


posted on Thursday, January 19, 2012 | Add comment [2]




holla ! faz nak buat tuto lagi ni . kali ni tuto bold hover pulak .
cuba korang halakan cursor kat SINI , SINI dgn kat SINI . hehe . tulisan tu hilang kan ?
tu la bold hover ! actually tuto kali ni request drp adik Iza . but faz tak sure ni ke tuto yang dia maksudkan ?
haa lantak ! takpe . faz buat je :D


1. Dashboard > Template

2. ctrl+F search this code b {

3. ada takk ? kalau ada , korang tinggal paste code ni kat bawah anak2 code b { tu k ?

b:hover {
color: #FFFFFF;
-webkit-transition: 1s;
}

4. kalau takde code b { tu korang cari code blockquote { 

5. jumpa ? copy paste code ni kat bawah code blockquote {

b {
color: #FF5C6F;
}
b:hover {
color: #FFFFFF;
-webkit-transition: 1s;
}

6. sekarang tinggal tukar yang ni
    ABC : colour hover
    ABC : time hover
    ABC : bold colour


7. cuba preview , kalau jadi terus je save :D




Blogger Misz_Choki said...

Dear kak Faz : tengss 4 da tuto :)
menjadi pun :)

 
Blogger NurulAssilah_ said...

Hye, thanks for the tuto. menjadi :)

 

Post a Comment