Perfectly Imperfect //
Disclaimer
Short Profile
Dashboard +Follow

The site welcomes colorful and bright people! but if you are RIPPERS! , SPAMMERS or HATERS , i will kick you out of my site! other than that... feel free to roam around!

Extras
Hot Clicks





Tagboard
Talk To Me


Followers
Be My Friends

Instagram
My Other Site

Credits
Big Claps

Template is 100% made by Fazeera Kahar
All rights reserved ® Fazeera Kahar 2011-2013.
Best view in Google Chrome


posted on Tuesday, February 14, 2012 | Add comment [6]





Hello fellas ! hari ni nak buat tutorial pasal blogskin . actually tutorial kali ni dah ramai jugak
yang tanya kat faz . biasa kalau korang perasan skin2 yang korang guna di blogskin kebanyakannya takde
follower box kan ? penting ke follower box ni ? bagi faz follower box ni widget penting jugak sebab ni aset utama dalam follow mengfollow ni . bukan ape , kadang2 button follow tu bukannye betul sgt pon . salah coding sikit dah tak boleh nak follow . sure korang yang rugi kan ? meh faz ajar cara dapatkan follower box korang balik .


1. klik SINI dulu .

2. dah ? then korang akan nampak kat side link tu ada title blog korang kan ? klik je kat link blog
    yang korang guna sekarang . contoh macam ni :

                          
                          
3. sekarang klik pulak kat Add the members gadget . bentuk lebih kurang macam ni lah :

                         

4. then korang pandaipandai la customize follower box korang tu . bagi sesuai dgn blog korang .

5. dah siap ? cantek dahh ? then korang klik kat generate code bawah tu oke ? tapi sebelum tu , 
    make sure korang dah letak width yang sesuai kat kotak atas tu k ?

6 . done ! copy paste code tadi tu kat tempat yang korang nak . save then :D


Assalamualaikum . New Update .
Maaf ye semua , lepas faz cek balik google site tu , dah xde fungsi diatas . 
And i've found this . . .

cik GOOGLE berpesan ,
We're retiring Friend Connect on March 1, 2012. Find out how you can keep in touch with your community
Were sooo sorry about that . kalau tak , link yang faz bagi tu akan direct terus ke page macam yang faz dah printscreen kat atas tu . InsyaAllah , kalau ada cara terbaru nanti , faz tolong ya . buat masa ni takde lagi . SORRY :(




Blogger Diyana Ridzuan said...

hai faz,
nak tanye macam mane nak buat gambar gerak2 macam faz.
saya ade buat tapi dye ke kiri je,
macam faz dye kiri kanan.
tolong ye.

 
Blogger Rotten Apple's said...

Oops.
Sorry, you don't seem to be an administrator of :. Please visit www.google.com/friendconnect and explore how Friend Connect can enhance your site. (knp dye gtaw cm tu ?)

 
Blogger raFizniE said...

hye,, kenapa x jumpe pown add the members gadget to0.. hhuhuh.. help me !!!

 
Blogger chui ™ said...

u xley pom . wat follower hehe . gugel connect dh retire kan > ala

 
Blogger Aisyah Jane said...

akak x boley laa..dah sepluh kali dah

 
Blogger Syah Eyda said...

kak Faz :( Camne nnk buat follower box kalau tkde friendconnect :/

 

Post a Comment