Perfectly Imperfect //
Disclaimer
Short Profile
Dashboard +Follow

The site welcomes colorful and bright people! but if you are RIPPERS! , SPAMMERS or HATERS , i will kick you out of my site! other than that... feel free to roam around!

Extras
Hot Clicks





Tagboard
Talk To Me


Followers
Be My Friends

Instagram
My Other Site

Credits
Big Claps

Template is 100% made by Fazeera Kahar
All rights reserved ® Fazeera Kahar 2011-2013.
Best view in Google Chrome


posted on Thursday, June 2, 2011 | Add comment [0]



Helloww! Salam sayangg untuk semua readers tuto faz kali nih .

Tuto ape yang faz nak buat kali ni ek ? haa . kali ni faz nak tunjuk kat korang cemane nak amik url image . penting ke bende ni ? mm faz rase penting jugakk . kalau tak korang tak kan tau cemane nak ikut tuto faz yang ade melibatkan untuk amik image url nih .

Carenye senang je . faz bagi tiga cara . terpulang la korang nak ikut yang mane .
ikut slow2 oke .



1.    Korang pegi kat Google Images , pilih gambar yang korang nak k ??
Contohnye macam nih .


2. Tekan Right-Click kat gambar tuh! Korang tekan pulak copy image url .
oke . siap dah!







Oke . cara yang kedua ni pulakk kalau korang nak amik kat photobucket .
Ni step nye .

1. Search gambar yang korang nak oke ?
2. Click kat gambar yang korang nak tuh .

3.Then , kat sebelah kanan , ada kotak macam kat bawah ni haaa :)



4. Korang Copy la link yang faz kotakkan tuh taw ?
Kenape yang tu faz kotakkan ? heheh . soalan ~~ sebab tu la image url nye .
^_^ hihi



Oke . ni cara ketiga .
Jap-jap .

1. Korunk masuk link kat bawah ni dulu.

2. Korunk pilih la ,pic yang macam mana yang korunk nak k .? Jangan lupe klik ea .
3. Dah pilih dah ? sekarang korang tengok kat bahagian bwah k .?
ada tak code yang mcm nih ?




4. Kalau ada , korang amik lah code URL dia . tapi ! cume yang faz buad kan kotak warna BIRU tu aje . yang lain jangan copy sekali . tak jadi nanti .
( so kalau korang nak copy url tu aje, korang paste la dlu kat notepad . then korang delete lah yang tak berkenaan tuh ! kalau malas macam faz nih , copy la slow2 yea )

5. So, ini lah URL korang ! :)


Selamat Mencuba ! ^_^
TQ




Post a Comment