Perfectly Imperfect //
Disclaimer
Short Profile
Dashboard +Follow

The site welcomes colorful and bright people! but if you are RIPPERS! , SPAMMERS or HATERS , i will kick you out of my site! other than that... feel free to roam around!

Extras
Hot Clicks





Tagboard
Talk To Me


Followers
Be My Friends

Instagram
My Other Site

Credits
Big Claps

Template is 100% made by Fazeera Kahar
All rights reserved ® Fazeera Kahar 2011-2013.
Best view in Google Chrome


posted on Saturday, November 19, 2011 | Add comment [1]



hye . kalau sebelum ni faz ade bagi tips macam ni kann ?
hari ni faz naka ajar cara nak guna blogskin pulak k . ade yang berminat ?? 
meyh faz ajar . 

1. pilih blogskin yang korang suka kat sini .
2. dah pilih ? klik kat blogger main .


3. nanti dy akan automatik download . buka blogskin code yang telah 
di download tadi .
4. Dashboard > design > edit html . scroll sampai nampak ni 


5. klik kat Revert to Classic Template . 
(sebelum tu ade baiknya korang download full template sbg langkah bjaga-jaga)
6. nanti ade kotak utk template . delete semua coding yang ade dalam tu 
then paste pulak coding blogskin yang korang dah copy tadi .
7. sekarang korang edit lha pape yang perlu :D

p/s : nanti faz akan sambung dgn tutorial yang lain



Blogger Nasi Geseng said...

Dah try dah buat tuto ni, tp byk yg tak jd.
Cane ek?

 

Post a Comment