Perfectly Imperfect //
Disclaimer
Short Profile
Dashboard +Follow

The site welcomes colorful and bright people! but if you are RIPPERS! , SPAMMERS or HATERS , i will kick you out of my site! other than that... feel free to roam around!

Extras
Hot Clicks





Tagboard
Talk To Me


Followers
Be My Friends

Instagram
My Other Site

Credits
Big Claps

Template is 100% made by Fazeera Kahar
All rights reserved ® Fazeera Kahar 2011-2013.
Best view in Google Chrome


posted on Friday, March 16, 2012 | Add comment [8]




Welcome peeps ! tak jemu ke masuk blog ni ? harhar . faz pun dok buat tuto je dari petang tadi kann ?
sorry kalau post2 faz ni buat korang sakit mata . nak share satu je lagi tuto . bulehh ? request dari adik Lieyna . mintak faz ajar cara letak link dalam words kat sidebar . tuto ni untuk design template oke ?

1. Dashboard > Design > Page elements > Add gadget > HTML/JavaScript

2. then korang tinggal copy paste code ni untuk letak link . as simple as me . hekhek :P

<a href="URL LINK">WORDS KORANG</a>

3. tukar yang faz warnakan 
    ABC : url link
    ABC : tulis ayat / perkataan yang korang nak

4. dah boleh save . then drag la kat mana2 tempat yang korang nak kat sidebar tuu .



p/s : always leave me some words if you use my tutorial . TQ








Blogger Lieyna Rosli said...

thankz kak faz :) cepatnye akak buat tuto ~

 
Blogger tifa anvar said...

tq adk utk tuto ne. sangt berguna

 
Blogger Rahimah al-Idrus al-Idrus said...

Terima kasih ^_^. Saya dah guna tutorial Seniorita/Cik untuk blog ^_^.
Moga Allah deraskan rezeki Seniorita ^_^. Best effort, keep it up ^_^

 
Blogger Atira Azhar said...

terima kasih untuk tutorial ini. senang, cepat. ;)

 
Blogger Efa Aziz said...

Thanks utk tutorial. Btw,cute blog :)
http://ciknurepaa.blogspot.com/

 
Blogger kehidupan sihat said...

THANKS FOR TUTORIAL DEAR..

JEMPUT KE BLOG NANA,TQ

https://www.diyanarazim.blogspot.com

 
Blogger Jie Najihah said...

tengs for this tuto.. :)

 
Blogger Feesya said...

tq

 

Post a Comment