Perfectly Imperfect //
Disclaimer
Short Profile
Dashboard +Follow

The site welcomes colorful and bright people! but if you are RIPPERS! , SPAMMERS or HATERS , i will kick you out of my site! other than that... feel free to roam around!

Extras
Hot Clicks





Tagboard
Talk To Me


Followers
Be My Friends

Instagram
My Other Site

Credits
Big Claps

Template is 100% made by Fazeera Kahar
All rights reserved ® Fazeera Kahar 2011-2013.
Best view in Google Chrome


posted on Sunday, August 14, 2011 | Add comment [0]


monink guys ! heheh . pepagi bute da buad tuto kan ? 
takpe . utk korang faz tak kisah . laaaagi suka tauuuuu !
err . heheh .

jom belajar buat icon comell tepi bloglist bsma faz . heheh .

1. Mula korang pergi edit (my blog list) dekat add gadget siapa yang dah add lah, 
kalau belum add,kena add!
2. then kalau korang ade tick kat icon silakan buang ye .




3. Lepas korang dah buang, korang kena pergi layout dan tekan edit html

4. Korang search .sidebar ul { korang delete semua .sidebar ul {!!
5. Kat bawah .sidebar ul {, ada sidebar li { delete semua!!
6. Lepas kedua-dua sidebar tersebut dah delete, gantikan dengan code ni, copy code ni :

.sidebar ul li {background:url("URL ICON ANDA ") no-repeat 2px .25em;margin:0;padding:0 0 3px 16px;margin-bottom:2px;text-indent:7px;line-height:1.3em;}


Lepas tu tekan save template, kalau nak berhati-hati perview ok! 
Kalau tak dapat , cuba lagi dan lagi baru tanya :D





Post a Comment