Perfectly Imperfect //
Disclaimer
Short Profile
Dashboard +Follow

The site welcomes colorful and bright people! but if you are RIPPERS! , SPAMMERS or HATERS , i will kick you out of my site! other than that... feel free to roam around!

Extras
Hot Clicks





Tagboard
Talk To Me


Followers
Be My Friends

Instagram
My Other Site

Credits
Big Claps

Template is 100% made by Fazeera Kahar
All rights reserved ® Fazeera Kahar 2011-2013.
Best view in Google Chrome


posted on Tuesday, September 6, 2011 | Add comment [4]


yess . akhirnya faz buad jugakk tuto pasal ni ek .
tau tak ape tu scrollbar ? ( erk . ayat tak boleh blah ) puihh !
hikhik . scrollbar tu adelah lebih kurang bentuk jasadnye macam ni :

klik untuk tumbesaran si manja :)

hee ~ macam mane pulak nak buad bende alah tu ek ?
jum faz ajarin ~

1. dashboard > design > edit html > tick expand widget
2. ctrl+F for search this code :


]]></b:skin>
3. copy code ni pulak the paste SEBELUM code ]]></b:skin>


::-webkit-scrollbar {
height:12px;
width: 12px;
background: #F778A1;
}
::-webkit-scrollbar-thumb {
background-color: #FDEEF4;
-moz-border-radius: 10px;
border-radius: 10px;
}
4 . code yang faz bagi ni same sebiji macam faz punye . nak tukar ?
boleh jee ~

MERAH : warna background scrollbar korang
BIRU : warna scrollbar thumb korang

boleh ubah code warna kat SINI
kalau nak ade border kat scrollbar thumb korang tambah code ni lepas
border-radius: 10px;

border: 1px solid #D16587

yang kale hijau tu kod warna border tu nanti .

5. preview . kalau jadi save eah . 




Blogger Kunit said...

fazeera... :( , akuu udah coba berkali2 tapi tetep tak bisa, help me!!!

 
Blogger FazeeraKahar said...

@Kunit eh ? yeke ? coding tu jumpa takk ?

 
Blogger Kunit said...

udach berhasil, hehehe kayaknya yang salah my template kmrn, skrg ku ganti lgi, eh taunya brhasil, thanx tutornya fazeera ^^

 
Blogger FazeeraKahar said...

@Kunit haa . jadi enn ? oke ur wlcomr :)

 

Post a Comment