Perfectly Imperfect //
Disclaimer
Short Profile
Dashboard +Follow

The site welcomes colorful and bright people! but if you are RIPPERS! , SPAMMERS or HATERS , i will kick you out of my site! other than that... feel free to roam around!

Extras
Hot Clicks





Tagboard
Talk To Me


Followers
Be My Friends

Instagram
My Other Site

Credits
Big Claps

Template is 100% made by Fazeera Kahar
All rights reserved ® Fazeera Kahar 2011-2013.
Best view in Google Chrome


posted on Saturday, August 13, 2011 | Add comment [0]


oke . kali ni faz nak buat tuto pasal gadget atas header pulak . 
tau tak yang mane ? heheh . faz maksudkan yang ni tau :


haa . perasan tak kat atas header faz tu boleh add gadget . 
sebelum ni tak boleh kan ? kan ? biasanye bloggers ni akan letak iklan nuffnag 
kat atas header diorang . yang tu nanti faz ajar ye . 

now kite start buat ni dulu k .

1. Dashboard > design > edit html > tick expand widget.
2. ctrl+F utk cari code ni 

<b:section class=
3. Jumpa kan ? haa . ada tak code macam ni :

<b:section class='header' id='header1' preferred='no'>

4. ada ? oke sekarang tukar no tu kpd yes
5. Done ! sekarang korang dah boleh add gadget atas header korang .
6. belum siap lagi lah ! korang scroll bawah sikit akan nampak code macam ni

<b:section class='header' id='header' maxwidgets='1' showaddelement='no'> 
7. macam biasa lah . no tu tukar kpd yes . 1 tu pulak korang tukar la nombor yang korang nak . ni contoh faz punye .

<b:section class='header' id='header' maxwidgets='3' showaddelement='yes'>

8. save ! bagitau kalau jadi :)

Post a Comment