Fazeera Kahar
Short Profile
Dashboard +Follow

The site welcomes colorful and bright people! but if you are RIPPERS , SPAMMERS or HATERS , I will kick you out of my site ! Feel free to roam around !

Hot Clicks

Be My Friends


Memories



Big Claps

Template is 100% made by Fazeera Kahar
All rights reserved ® Fazeera Kahar 2011-2017


posted on Wednesday, August 10, 2011 | Add comment [4]


Hye guys ! Hye ladies ! heheh .
hari ni faz nak buad tuto lagi . nak dengar tak ? kalau nak dengar dipersilakan . 
kalau tanak dengar pon dipersilakan utk tekan button pangkah kat atas tu .
hee ~ terima kasih .

kali ni faz naka ajar pulak cemane nak buad cursor korang berbentuk misai . 
heheh . cumill kan ? rata2 sekarang faz tengok ramai para bloggers dah pakai cursor ni .
nak jugak ? sila angkat tangan tinggi2 . yeay !

oke . jom belajar . senang je .

1. macam biasa login Dashboard > Design > Add a Gadget > Html/JavaScript
2 . copy pulak code bawah ni then paste kat ruangan tadi tu .

<style>body {cursor:url(URL CURSOR), url(URL CURSOR), auto;} </style><a href="LINK BLOG KORANG" target=_blank><div style="height: 50px; width: 50px; position: absolute; top: 0px; left: 0px;"> </div></a>

*Warna Merah : Letak URL yang faz sediakan kat bawah ni . Pilih salah satu yang korang suka!
*Warna Biru : Letak Link Blog korang .



http://i1194.photobucket.com/albums/aa363/Fazeera_Kahar/th_mustache1.png


http://i1194.photobucket.com/albums/aa363/Fazeera_Kahar/th_Misaicun.png

http://i1194.photobucket.com/albums/aa363/Fazeera_Kahar/whitemustache.png

http://i1194.photobucket.com/albums/aa363/Fazeera_Kahar/pinkmustache.png

http://i1194.photobucket.com/albums/aa363/Fazeera_Kahar/bluemustache.png

http://i1194.photobucket.com/albums/aa363/Fazeera_Kahar/blackmustache.png






Blogger as syifa' said...

Try dah , jadi pulak tuh ! thanks very much :)

 
Blogger Zaida Amelia said...

Thanks for the tuto! :)

 
Blogger Nadzira Alexandra said...

ambil satu yo.

 
Blogger Miss Rin said...

thanks :)

 

Post a Comment