Fazeera Kahar
Short Profile
Dashboard +Follow

The site welcomes colorful and bright people! but if you are RIPPERS , SPAMMERS or HATERS , I will kick you out of my site ! Feel free to roam around !

Hot Clicks

Be My Friends


Memories



Big Claps

Template is 100% made by Fazeera Kahar
All rights reserved ® Fazeera Kahar 2011-2017


posted on Sunday, September 25, 2011 | Add comment [3]




hye peeps ! tuto kali ni request daripada adik Nadia Yusri .


Untuk POST TITLE

1. Dashboard > Design > Edit Html > Tick expand widget .
2. ctrl+F utk cari code h3.post-title { . kalau takde try cari code ni 
pulakk .post h3 {

3. oke . jumpa kan ?? haa ~ ade tak code yang lebih kurang macam ni

font: $(post.title.font);
4. ada kann ?? paste code ni kat bawah code atas ni . err . faham tak ? :)

font-family:"Times New Roman",Georgia,Serif;


5. tukar perkataan MERAH tu dengan nama font yang korang suka .



Untuk SIDEBAR TITLE

1. step nye same je dengan step atas ni .
2. yang bezanya korang kena cari code ni h2 {
3. kalau dah jumpa , cari pulakk code yang macam ni :


font: $(widget.title.font);

4. then paste je code yang faz bagi kat post title tu . code nye same je .
* jangan lupe tukar nama font tu k .






Blogger QUEENPINK said...

thanks for the info..

 
Blogger FazeeraKahar said...

@QUEENPINK welcome :)

 
Blogger cut.amir. said...

Tengs For tutor!

 

Post a Comment