Fazeera Kahar
Short Profile
Dashboard +Follow

The site welcomes colorful and bright people! but if you are RIPPERS , SPAMMERS or HATERS , I will kick you out of my site ! Feel free to roam around !

Hot Clicks

Be My Friends


Memories



Big Claps

Template is 100% made by Fazeera Kahar
All rights reserved ® Fazeera Kahar 2011-2017


posted on Saturday, October 8, 2011 | Add comment [4]



hyepp ! :)
dah lame rase nye faz tak buat tuto enn ? heheh . rindu laks >.<
tuto kali ni faz baru je buat kat blog faz . haa !
kalau korang perasan body blog faz sebelum ni tade pape background enn ?
putehh jek . kali ni faz pakaikan die baju . kasi comell sikitt . hikhik

tapi tuto faz kali ni hanye utk korang yang gune simple template tau .
yang guna template lain tu maap taww . faz tak tau lahh . kalau faz dah tau nanti
faz kasi tau sama kolang eah ? :P

1. Dashboard > Design > Edit Html > Tick expand widget
2. ctrl+F utk cari code ni :

.main-inner {

3. jumpa enn ? oke . sekarang korang masukkan je code yang faz bagi ni kat
bawah code tadi . 

background : url(BACKGROUND IMAGE);

url background free faz bagi utk korang yang faz sayang :)


http://i1194.photobucket.com/albums/aa363/Fazeera_Kahar/backgroundbody3-1.png

http://i1194.photobucket.com/albums/aa363/Fazeera_Kahar/backgroundbody2-1.gif

http://i1194.photobucket.com/albums/aa363/Fazeera_Kahar/backgroundbody11.gif

 
p/s : tengok coding tu leklok oke ? tak faham tanye faz . faz cube tolong korang :)




Blogger Urfi Luthfurrahman said...

Thank's tuto :) nak amek background

 
Blogger FazeeraKahar said...

@Urfi Luthfurrahman oke . ur welcome :))

 
Blogger Jujul Zulaikha said...

thank u kak faz . :)

 
Blogger FazeeraKahar said...

u'r so welcome syg :D

 

Post a Comment