Fazeera Kahar
Short Profile
Dashboard +Follow

The site welcomes colorful and bright people! but if you are RIPPERS , SPAMMERS or HATERS , I will kick you out of my site ! Feel free to roam around !

Hot Clicks

Be My Friends


Memories



Big Claps

Template is 100% made by Fazeera Kahar
All rights reserved ® Fazeera Kahar 2011-2017


posted on Thursday, January 19, 2012 | Add comment [2]




holla ! faz nak buat tuto lagi ni . kali ni tuto bold hover pulak .
cuba korang halakan cursor kat SINI , SINI dgn kat SINI . hehe . tulisan tu hilang kan ?
tu la bold hover ! actually tuto kali ni request drp adik Iza . but faz tak sure ni ke tuto yang dia maksudkan ?
haa lantak ! takpe . faz buat je :D


1. Dashboard > Template

2. ctrl+F search this code b {

3. ada takk ? kalau ada , korang tinggal paste code ni kat bawah anak2 code b { tu k ?

b:hover {
color: #FFFFFF;
-webkit-transition: 1s;
}

4. kalau takde code b { tu korang cari code blockquote { 

5. jumpa ? copy paste code ni kat bawah code blockquote {

b {
color: #FF5C6F;
}
b:hover {
color: #FFFFFF;
-webkit-transition: 1s;
}

6. sekarang tinggal tukar yang ni
    ABC : colour hover
    ABC : time hover
    ABC : bold colour


7. cuba preview , kalau jadi terus je save :D




Blogger Misz_Choki said...

Dear kak Faz : tengss 4 da tuto :)
menjadi pun :)

 
Blogger NurulAssilah_ said...

Hye, thanks for the tuto. menjadi :)

 

Post a Comment