Fazeera Kahar
Short Profile
Dashboard +Follow

The site welcomes colorful and bright people! but if you are RIPPERS , SPAMMERS or HATERS , I will kick you out of my site ! Feel free to roam around !

Hot Clicks

Be My Friends


Memories



Big Claps

Template is 100% made by Fazeera Kahar
All rights reserved ® Fazeera Kahar 2011-2017


posted on Sunday, February 5, 2012 | Add comment [7]


hello bonjour ! hari ni faz nak kongsi tuto lagi dgn korang . tuto kali ni utk hide page source korang drpd 
si copycats , copydogs dan segala bagai copycatters kat luar tu . tau tak page source tu ape ? tkn ctrl+u then 
keluar la segala bagai code2 blog korang kat situ . watch out ! ade copycats tgh ngintai page source korang . 
ngehehe ~


Blogskin / Classic template :

1. Dashboard > Template

2. cari code <html>

3. copy paste code ni kat bawah code <html>

<body oncontextmenu='return false;' onkeydown='return false;'>

Design template :

1. Dashboard > Design > Edit HTML

2.  cari code <body>

3. copy paste code ni kat bawah code <body>

<body oncontextmenu='return false;' onkeydown='return false;'>


4. sekarang korang dah boleh save . ce try tekan ctrl+U . kalau tak boleh then apa yang korang buat tadi
    tu menjadi lahh :)


credit : wawa



Blogger Niena Sofea said...

sis , mcm mana nk install blogskin kt blog ye ? niena tak tau la ..

 
Blogger FazeeraKahar said...

@Niena Sofea refer kat tutorial menggunakan blogskin :)

 
Blogger nur izzati said...

Dah lama cari tuto ni, btw Thanks sis..

 
Blogger nabila nice said...

jyeah ! thanks kak. tutorial ni berguna sgt ! btw,kita boleh tahu ke sape yg tgk page source kita tu?

 
Blogger NurShabrina said...

sys, sabrina takda code tu lah ?

 
Blogger Cutie Doll said...

To be honest, I clicked your page source. But my intention was not to copy your template, but just to test whether it works or not.

 
Blogger Cutie Doll said...

To be honest, I clicked your page source. But my intention was not to copy your template, but just to test whether this tutorial works or not.

I hope you'd not get angry. I was just testing okay?

 

Post a Comment