Fazeera Kahar
Short Profile
Dashboard +Follow

The site welcomes colorful and bright people! but if you are RIPPERS , SPAMMERS or HATERS , I will kick you out of my site ! Feel free to roam around !

Hot Clicks

Be My Friends


Memories



Big Claps

Template is 100% made by Fazeera Kahar
All rights reserved ® Fazeera Kahar 2011-2017


posted on Friday, March 16, 2012 | Add comment [8]




Welcome peeps ! tak jemu ke masuk blog ni ? harhar . faz pun dok buat tuto je dari petang tadi kann ?
sorry kalau post2 faz ni buat korang sakit mata . nak share satu je lagi tuto . bulehh ? request dari adik Lieyna . mintak faz ajar cara letak link dalam words kat sidebar . tuto ni untuk design template oke ?

1. Dashboard > Design > Page elements > Add gadget > HTML/JavaScript

2. then korang tinggal copy paste code ni untuk letak link . as simple as me . hekhek :P

<a href="URL LINK">WORDS KORANG</a>

3. tukar yang faz warnakan 
    ABC : url link
    ABC : tulis ayat / perkataan yang korang nak

4. dah boleh save . then drag la kat mana2 tempat yang korang nak kat sidebar tuu .



p/s : always leave me some words if you use my tutorial . TQ








Blogger Lieyna Rosli said...

thankz kak faz :) cepatnye akak buat tuto ~

 
Blogger tifa anvar said...

tq adk utk tuto ne. sangt berguna

 
Blogger Rahimah al-Idrus al-Idrus said...

Terima kasih ^_^. Saya dah guna tutorial Seniorita/Cik untuk blog ^_^.
Moga Allah deraskan rezeki Seniorita ^_^. Best effort, keep it up ^_^

 
Blogger Atira Azhar said...

terima kasih untuk tutorial ini. senang, cepat. ;)

 
Blogger Efa Aziz said...

Thanks utk tutorial. Btw,cute blog :)
http://ciknurepaa.blogspot.com/

 
Blogger kehidupan sihat said...

THANKS FOR TUTORIAL DEAR..

JEMPUT KE BLOG NANA,TQ

https://www.diyanarazim.blogspot.com

 
Blogger Jie Najihah said...

tengs for this tuto.. :)

 
Blogger Feesya said...

tq

 

Post a Comment