Perfectly Imperfect //
Disclaimer
Short Profile
Dashboard +Follow

The site welcomes colorful and bright people! but if you are RIPPERS! , SPAMMERS or HATERS , i will kick you out of my site! other than that... feel free to roam around!

Extras
Hot Clicks





Tagboard
Talk To Me


Followers
Be My Friends

Instagram
My Other Site

Credits
Big Claps

Template is 100% made by Fazeera Kahar
All rights reserved ® Fazeera Kahar 2011-2013.
Best view in Google Chrome


posted on Thursday, June 2, 2011 | Add comment [0]


Hellow !

Oke . tuto faz kali nih khas untuk mereka2 yang baru jer dalam dunia blogging nih . tuto ape kali ni yek ? kali ni faz nak ajaq korang cemane care nak letak background yg cute kat korang punye blog . focus eah . meyh ikut step faz .

Oke . first sekali ,

1.  Log in > Dashboard > Design > Template Designer

2. Lepas tuh ,korang akan Nampak bende ni kat korang punge page . Kalau rase2 tak jelas, nak bagi besau lagi, klik gambar di bawah k :)



3. Pilih design template yang korang suka . Then , tekan Apply To Blog.
Kalau nak yg macam faz punye korang klik kat picture window punye column oke . jangan risau , kat bawah tu ade preview cemane bentuk korang punye blog nanti . dah pilih tu jangan lupe klik kat Apply To Blog taw :)

4. Dashboard > DesignAdd Gadget > Html/JavaScript

5. Copy And Paste Code Background (CSS Code taw) korang kat ruangan Htlm/JavaScript
* kalau bminat , korang boleh dapatkan background yang comel2 kat link bawah ni !
6. Da siap cecube korang preview dulu.Menjadi tak ? lau jadi tekan SAVE . siap ! :)

* Sesape yang dah cuba tuto nih , and menjadi , bagitau eah ! terima kasih :) *



Post a Comment