Perfectly Imperfect //
Disclaimer
Short Profile
Dashboard +Follow

The site welcomes colorful and bright people! but if you are RIPPERS! , SPAMMERS or HATERS , i will kick you out of my site! other than that... feel free to roam around!

Extras
Hot Clicks





Tagboard
Talk To Me


Followers
Be My Friends

Instagram
My Other Site

Credits
Big Claps

Template is 100% made by Fazeera Kahar
All rights reserved ® Fazeera Kahar 2011-2013.
Best view in Google Chrome


posted on Saturday, October 8, 2011 | Add comment [0]



hari ni faz nak ajar korang cara nak buat header yang macam faz guna
sekarang . i means that the header moves to right . ade enn ?
header pun terpaksa berganti baju dek kerana nak buat hover versi bergerak macam 
ni . kalau header korang bercantum dengan post body tak sesuai lah 
nak buat hover ni . baik korang tukar header dulu . ngehngeh :)

1. Dashboard > Design > Edit Html
2. ctrl+F and search code ni :

/* Header
----------------------------------------------- */

3. jumpa ? paste code ni kat bawah code tadi k .

#header:hover{
padding-left: 30px;
-webkit-transition-duration: 5s;
}

4. pastikan korang dah buang code hover yang korang pakai sebelum ni tau !
means kalau korang nak buat hover versi ni header korang mesti 
suci daripada mana2 hover :P

5. dah ? preview dulu . kalau jadi save je :)




Post a Comment