Perfectly Imperfect //
Disclaimer
Short Profile
Dashboard +Follow

The site welcomes colorful and bright people! but if you are RIPPERS! , SPAMMERS or HATERS , i will kick you out of my site! other than that... feel free to roam around!

Extras
Hot Clicks





Tagboard
Talk To Me


Followers
Be My Friends

Instagram
My Other Site

Credits
Big Claps

Template is 100% made by Fazeera Kahar
All rights reserved ® Fazeera Kahar 2011-2013.
Best view in Google Chrome


posted on Wednesday, October 26, 2011 | Add comment [2]




Bip . bip . heheh . how are u today guys ?
dah habeh bace dialog atas ? takde lha panjang mane pong dialong tu kangg ??

hehe . hari ni faz cukup bermurah hati nak bagi korang tips .
tips ape tu yoo ? :D
allaa~ just simple tips pasal blog . tips utk korang mengedit blog korang .

Warna :

Warna memainkan peranan paling penting dalam dunia blog . first thing yang orang akan pandang adalah warna blog korang . untuk dapatkan blog yang sedap dipandang , faz sarankan korang guna warna2 yang lembut . contohnya soft pink . jangan lah korang guna warna2 yang terlalu terang . bukan je sakit mata memandang , warna2 macam ni jugak boleh buat blog korang nampak panas !

Tema :
oke . sekarang tema . blog mesti ada tema . tak kira lah tema dari segi warna mahupun karakter .
tema dari segi warna bermaksud blog korang seharusnya mempunyai hanya satu warna . tu namanya bertema . takde lah warna tu bercampur aduk dibuatnya . nampak serabut pulak nanti .
tema dari segi karakter pulak bermaksud blog yang berimejkan satu2 karakter . contohnya karakter kartun ! faz ade jumpa satu blog yang menggunakan semua karakter kartun mickey mouse ! kan comel tuu ?? janganlah pulak korang sumbat semua karakter yang korang suka kat dalam blog korang tu . cukuplah hanya satu . 

Header :
header pun memainkan peranan penting dalam menghias blog . header yang simple menjadi tarikan para blogger sekarang . janganlah korang edit header korang tu melampau-lampau 
sangat ! semua korang nak letak kat header tu . please jangan eah ? sebab header lah benda pertama yang akan orang tengok bila view blog korang . header yang cantik akan menarik perhatian orang untuk berkunjung ke blog korang .

Gadget :
apa yang faz maksudkan gadget tu ? oke . gadget tu element2 yang korang guna untuk letak kat blog korang . tak kiralah gambar ataupun apa2 gadget yang menggunakan khidmat Html/javascript . nak letak tu boleh . tapi ! jangan letak banyak2 . sebab gadget yang banyak hanya akan melembap dan memberatkan blog korang . orang pon tak sanggup nak tunggu kalau blog korang tu loadingnya berjam2 dik :D




p/s : utk korang yang nak edit blog tu , cuba ikut tips yang faz bagi ni . InsyaAllah . blog korang cantik nanti :D



Blogger Eyhan said...

thanxx b'coz bagi tips

 
Blogger FazeeraKahar said...

@Eyhanokayy :D wc

 

Post a Comment