Perfectly Imperfect //
Disclaimer
Short Profile
Dashboard +Follow

The site welcomes colorful and bright people! but if you are RIPPERS! , SPAMMERS or HATERS , i will kick you out of my site! other than that... feel free to roam around!

Extras
Hot Clicks





Tagboard
Talk To Me


Followers
Be My Friends

Instagram
My Other Site

Credits
Big Claps

Template is 100% made by Fazeera Kahar
All rights reserved ® Fazeera Kahar 2011-2013.
Best view in Google Chrome


posted on Thursday, September 11, 2014 | Add comment [0]



Bismillahirrahmanirrahim . 
Assalamualaikum 

Okay . Since sekarang baru ad kesempatan nak update blog , saja nak post pasal new life faz kat korang . Sekarang , tidak lagi bergelar penganggur terhormat , tidak lagi bergelar sebagai anak mama yang duduk memerap kat rumah yang hanya tau makan , tidur dan menghabiskan sisa waktu tengok tv kat rumah . Since sekarang , faz dah pegang satu tanggungjawab besar , bergelar seorang mahasiswi . Mahasiswi UTM Skudai . Bakal menghabiskan empat tahun dalam Ijazah Sarjana Muda Sains Pentadbiran dan Pembangunan Tanah .

Well , my first day kat UTM ni bermula sejak 31 Ogos hari tu . Ya , hari MERDEKA . Sejak hari tu la terpaksa berjauhan dengan family . Berjauhan dengan semuanya . Start belajar berdikari . Itu ini buat sendiri . Ya sendiri . Takde lagi orang nak tolong buatkan . Makan pun atas usaha sendiri . Sekarang baru rasa , betapa heaven nya duduk kat rumah , menikmati semua nikmat yang tersedia depan mata . 

Sekarang dah masuk minggu kedua kat sini . Our first week masuk kuliah . Oh yaa ! Paling menarik , dah ad assignment tau . So dah boleh bayangkan dah , apa yang bakal kiteorang lalui lepas ni . Sound scary wehh . Tapi ni la reality yang terpaksa dihadapi . Otak ni pun macam nak kena brainwash balik . Kasi sental kuat sikit sebab dah lama sangat berehat . Omaigodd ! 

Biasa la , lumrah . Tak pernah jauh dengan family , rasa janggal , rasa pelik semua ada bila duduk sendiri . Tiap hari tengok kalendar , kira time nak balik rumahh . Series talk ! Gua dah homesick wehh . Even still dalam Johor . Rindu mama , rindu ayah , rindu adik-adik , rindu kucing-kucing gebus kat rumah , rindu cinta hati . Hmm my dear time , tolong la cepat berlalu . 

Orait . Kat sini faz jumpa macam-macam ragam manusia . Datang dari bermacam-macam negeri . So tu jadi satu pengalaman baru faz kat sini . New experience , new thing . Try to adapt dengan diorang semua . haha walaupun pada mulanya agak janggal jugak sebenarnya . Betul la apa yang cikgu cakap masa kat form 6 dulu , masa study kat universiti , macam-macam ragam orang yang kita akan jumpa . Time ni la baru terdedah dengan dunia sebenar . Tetiba rindu kat semua cijgu-cikgu form 6 dulu . Hmmm 



Kawan-kawan hamba yang baik hati :)

Miss all of them ;(





Post a Comment