Fazeera Kahar
Short Profile
Dashboard +Follow

The site welcomes colorful and bright people! but if you are RIPPERS , SPAMMERS or HATERS , I will kick you out of my site ! Feel free to roam around !

Hot Clicks

Be My Friends


Memories



Big Claps

Template is 100% made by Fazeera Kahar
All rights reserved ® Fazeera Kahar 2011-2017


posted on Wednesday, October 26, 2011 | Add comment [2]




Bip . bip . heheh . how are u today guys ?
dah habeh bace dialog atas ? takde lha panjang mane pong dialong tu kangg ??

hehe . hari ni faz cukup bermurah hati nak bagi korang tips .
tips ape tu yoo ? :D
allaa~ just simple tips pasal blog . tips utk korang mengedit blog korang .

Warna :

Warna memainkan peranan paling penting dalam dunia blog . first thing yang orang akan pandang adalah warna blog korang . untuk dapatkan blog yang sedap dipandang , faz sarankan korang guna warna2 yang lembut . contohnya soft pink . jangan lah korang guna warna2 yang terlalu terang . bukan je sakit mata memandang , warna2 macam ni jugak boleh buat blog korang nampak panas !

Tema :
oke . sekarang tema . blog mesti ada tema . tak kira lah tema dari segi warna mahupun karakter .
tema dari segi warna bermaksud blog korang seharusnya mempunyai hanya satu warna . tu namanya bertema . takde lah warna tu bercampur aduk dibuatnya . nampak serabut pulak nanti .
tema dari segi karakter pulak bermaksud blog yang berimejkan satu2 karakter . contohnya karakter kartun ! faz ade jumpa satu blog yang menggunakan semua karakter kartun mickey mouse ! kan comel tuu ?? janganlah pulak korang sumbat semua karakter yang korang suka kat dalam blog korang tu . cukuplah hanya satu . 

Header :
header pun memainkan peranan penting dalam menghias blog . header yang simple menjadi tarikan para blogger sekarang . janganlah korang edit header korang tu melampau-lampau 
sangat ! semua korang nak letak kat header tu . please jangan eah ? sebab header lah benda pertama yang akan orang tengok bila view blog korang . header yang cantik akan menarik perhatian orang untuk berkunjung ke blog korang .

Gadget :
apa yang faz maksudkan gadget tu ? oke . gadget tu element2 yang korang guna untuk letak kat blog korang . tak kiralah gambar ataupun apa2 gadget yang menggunakan khidmat Html/javascript . nak letak tu boleh . tapi ! jangan letak banyak2 . sebab gadget yang banyak hanya akan melembap dan memberatkan blog korang . orang pon tak sanggup nak tunggu kalau blog korang tu loadingnya berjam2 dik :D




p/s : utk korang yang nak edit blog tu , cuba ikut tips yang faz bagi ni . InsyaAllah . blog korang cantik nanti :D



Blogger Eyhan said...

thanxx b'coz bagi tips

 
Blogger FazeeraKahar said...

@Eyhanokayy :D wc

 

Post a Comment