Fazeera Kahar
Short Profile
Dashboard +Follow

The site welcomes colorful and bright people! but if you are RIPPERS , SPAMMERS or HATERS , I will kick you out of my site ! Feel free to roam around !

Hot Clicks

Be My Friends


Memories



Big Claps

Template is 100% made by Fazeera Kahar
All rights reserved ® Fazeera Kahar 2011-2017


posted on Saturday, November 19, 2011 | Add comment [1]



hye . kalau sebelum ni faz ade bagi tips macam ni kann ?
hari ni faz naka ajar cara nak guna blogskin pulak k . ade yang berminat ?? 
meyh faz ajar . 

1. pilih blogskin yang korang suka kat sini .
2. dah pilih ? klik kat blogger main .


3. nanti dy akan automatik download . buka blogskin code yang telah 
di download tadi .
4. Dashboard > design > edit html . scroll sampai nampak ni 


5. klik kat Revert to Classic Template . 
(sebelum tu ade baiknya korang download full template sbg langkah bjaga-jaga)
6. nanti ade kotak utk template . delete semua coding yang ade dalam tu 
then paste pulak coding blogskin yang korang dah copy tadi .
7. sekarang korang edit lha pape yang perlu :D

p/s : nanti faz akan sambung dgn tutorial yang lain



Blogger Nasi Geseng said...

Dah try dah buat tuto ni, tp byk yg tak jd.
Cane ek?

 

Post a Comment